Lelystad | maximaal € 5.145,- bruto per maand bij 36 uur | 36 uur | vast

20% flexibel arbeidsvoorwaardenbudget | flexibele werktijden

Direct solliciteren op de vacature

 

Bij Waterschap Zuiderzeeland zoeken we een projectleider die bijdraagt aan lopende projecten en nieuwe projecten opstart, vooral op het gebied dijkversterkingen. Het waterschapswerk ontwikkelt zich namelijk in rap tempo. Ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, energie en digitalisering spelen daarbij een steeds grotere rol. Meer en meer werken we projectmatig en in samenwerking met onze omgeving. Het is belangrijk dat die projecten goed gemanaged worden; dat ze goed zijn voorbereid en uitgevoerd.

Waar jij aan bijdraagt

Als projectleider manage je projecten op en rondom keringen. Van de renovatie of versterking van kleine kunstwerken en projecten van anderen op onze dijken tot de grote dijkversterkingsprojecten in het kader van het Hoogwaterbeschermingsprogramma. Afhankelijk van je ervaring en talent draai je mee in een projectteam of ben je degene die een project aanstuurt. Jouw belangrijkste taken:

 • initiëren, verkennen, maken van plannen en uitvoeren. Het maakt eigenlijk niet uit om welke fase van een project het gaat, jij bent thuis in allemaal;
 • leveren van een bijdrage aan het interne Hoogwaterbeschermingsprogramma: zorgen dat de organisatie daarop ingespeeld raakt;
 • managen van ontwikkelklussen op het snijvlak van organisatie en projecten – zoals de vertaling van de Omgevingswet naar projecten - en ervoor zorgen dat deze onderdeel zijn/blijven van de organisatie als geheel.

Jouw profiel

Het is jouw ambitie om een allrounder te worden en alle aspecten van en rondom waterveiligheidsprojecten te leren kennen. En goed te acteren op het snijvlak van project, omgeving, markt en de interne organisatie en het bestuur. Je bent zelfstandig, maar bent geen solist. Je hebt oog voor de kwaliteiten en rollen van anderen en geen moeite met het verbinden van verschillende disciplines. Je bent een aanpakker die snel kan schakelen tussen operatie, tactiek en belangen van anderen. Je bent resultaatgericht en kan jezelf en anderen goed organiseren. Je denkt kritisch mee maar kunt ook oplossingen implementeren. Je beschikt daarnaast over:

 • een afgeronde hbo- of wo-opleiding op het gebied van waterbouwkunde, civiele techniek (of iets soortgelijks);
 • ervaring met projectmatig werken, bij voorkeur in de rol van projectleider of als projectmedewerker van een groot project;
 • goede communicatieve vaardigheden: je kunt adviezen en resultaat zowel schriftelijk als mondeling begrijpelijk uitleggen;
 • ervaring met werken bij/voor een overheid en met werken vanuit het maatschappelijke belang.

Hier ga je werken

Werk je bij Waterschap Zuiderzeeland, dan werk je op de bodem van de vroegere Zuiderzee in een omgeving die voortdurend verandert - maatschappelijk, wettelijk én klimatologisch. Dat maakt jouw werk en dat van je ongeveer 300 collega’s verrassend veelzijdig en uitdagend. Bij ons waterschap zorgen voor 251 kilometer aan keringen. Deze worden onderhouden door de afdeling Waterbeheer (60 medewerkers). En als ze versterkt moeten worden dan start de afdeling Project- en programmamanagement (20 medewerkers) daarvoor een project. Je gaat daarom werken voor beide afdelingen (50/50).

Dit krijg je ervoor terug

 • Een flexibele baan met een hoop ruimte om daar zelf invulling aan te geven. Op basis van vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Want dat is hoe we werken.
 • Je kunt rekenen op een goed salaris - afhankelijk van je ervaring maximaal 5.145 euro per maand (schaal 11) bij 36 uur - en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals pensioenopbouw.
 • Naast je salaris krijg je een individueel keuzebudget van 21 procent van je jaarsalaris. Dat geld kun je vrij besteden, bijvoorbeeld aan extra verlofdagen of als aanvulling op je salaris.
 • We bieden je in eerste instantie een dienstverband voor een jaar. Als we het na dat jaar nog steeds kunnen vinden samen, dan krijg je een contract voor onbepaalde tijd.
 • Bij ons waterschap zijn we gewend (deels) plaats- en tijdonafhankelijk te werken. Om dat goed te kunnen doen liggen een laptop en telefoon voor je klaar. We hebben – zeker nu we veel meer vanuit huis werken – oog voor jouw fysieke en mentale gezondheid. Voor het inrichten van een ergonomische thuiswerkplek zijn (financiële) middelen beschikbaar.
 • Werken bij ons betekent vooruitdenken. Dat geldt ook voor jouw ontwikkeling. Talent, kwaliteit en ambitie staan bij ons centraal. Met aandacht voor een juiste balans tussen werken en leven. Je kunt rekenen op een persoonlijk budget voor opleiding en ontwikkeling.
 • Als je niet thuiswerkt, dan ontmoeten we elkaar in ons waterschapshuis in Lelystad. Centraal gelegen en gemakkelijk te bereiken vanuit alle hoeken van het land.
 • Omdat we duurzame mobiliteit stimuleren, vergoeden we de kosten als je reist met het openbaar vervoer (laagste tarief/tweede klasse). Kom je met eigen vervoer, dan is de reiskostenvergoeding 0,19 cent per kilometer.

Geïnteresseerd? Zo kun je solliciteren

Herken je jezelf in deze vacature? Dan maken we graag kennis! Laat via de solliciteerbutton je cv en motivatie achter. Dat kan tot en met 3 oktober. Liever eerst meer informatie over de functie en/of de procedure? Neem dan contact op met Nanda Tabor, Programmamanager via 06-11 32 41 87. De sollicitatiegesprekken zijn op donderdagmiddag 14 oktober. We zijn benieuwd wat je allemaal in huis hebt, een professioneel en objectief assessment kan daarom deel uit maken van de procedure.

Wij Zuiderzeelanders zijn allemaal anders, we hebben een eigen talent en een unieke achtergrond. Maar er is één ding dat ons bindt en ons beweegt: water. We geloven bij Waterschap Zuiderzeeland dat de kracht van samen diversiteit is; dat we als organisatie vooruitkomen door samen te werken. We bieden iedereen gelijke kansen. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, wie je liefhebt en of je wel of geen arbeidsbeperking hebt. Of je nu al bij ons werkt en solliciteert of nadenkt over een baan bij ons waterschap, uitgangspunt is dat we gaan voor de juiste collega op de juiste plek. Bij Waterschap Zuiderzeeland ben je welkom. Iedereen is uitgenodigd om te solliciteren!

Wij werken niet met wervings- en selectiebureaus voor de invulling van deze vacature.

Direct solliciteren op deze functie