Lelystad | maximaal € 3.215,- bruto per maand bij 36 uur | 24 uur | 

20% flexibel arbeidsvoorwaardenbudget | flexibele werktijden

Direct solliciteren op de vacature

Bij Waterschap Zuiderzeeland zoeken we een projectondersteuner die ons gaat helpen bij het op orde houden van de administratie van onze waterprojecten. Om natte voeten te voorkomen en te zorgen voor schoon en voldoende water hebben we bij het waterschap zuiveringen, gemalen en rioolgemalen. Het is belangrijk dat die ‘assets’ hun werk goed kunnen doen. En daarom is er renovatie en nieuwbouw nodig. Jij gaat ons daarbij administratief ondersteunen.

Waar jij aan bijdraagt

Als projectondersteuner help je collega’s bij de voorbereiding en uitvoering van projecten en ontzorg je de projectleiders. Je doet allerlei administratieve en secretariële werkzaamheden. Je bent het eerste aanspreekpunt, jij bent de spil! Jouw belangrijkste taken:

 • bewaken en op orde houden van projectdossiers;
 • er op letten dat de (financiële) processen binnen het team goed worden doorlopen en dat er niks vergeten wordt;
 • maken van verslagen en bijhouden van afspraken;
 • ondersteunen bij de digitale verwerking van facturen, ingekomen post, verantwoordingsrapportages en andere (administratieve) procedures: je bewaakt deze processen, verzamelt gegevens en zorgt voor samenhang;
 • ondersteunen bij het organiseren van bijeenkomsten, zoals het inplannen van afspraken voor grotere groepen, boeken van locaties en uitnodigen van deelnemers.

Jouw profiel

Klantgericht en dienstverlenend, dat is waar jij voor staat. Je bent resultaatgericht en handig met cijfers. Natuurlijk ben je klantvriendelijk en daadkrachtig. Je bent ook weerbaar en kunt goed omgaan met werkdruk en als het even anders loopt dan anders. Je leert snel en maakt graag gebruik van de mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Je bent flexibel en kunt goed schakelen en verbinden. Je bent doortastend en geduldig, sensitief en duidelijk. Je beschikt daarnaast over:

 • minimaal mbo+ werk- en denkniveau;
 • uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden;
 • ervaring met administratieve procedures en kennis van Word, Excel en Outlook en andere programma's;
 • beheersing van de Engelse taal;
 • liefst kennis van en ervaring met werken in projecten.

Hier ga je werken

Werk je bij Waterschap Zuiderzeeland, dan werk je op de bodem van de vroegere Zuiderzee in een omgeving die voortdurend verandert - maatschappelijk, wettelijk én klimatologisch. Dat maakt jouw werk en dat van je collega’s verrassend veelzijdig en uitdagend. Je gaat werken bij het team Waterprojecten. Samen met collega’s werk je aan projecten die een bijdrage leveren aan de waterveiligheid én aan voldoende en schoon water. Het team hoort bij de afdeling Programma en project management (PPM). Er wachten op jou interessante uitdagingen; je kunt jezelf bij ons  persoonlijk en professioneel ontwikkelen. Je onderhoudt nauwe banden met de andere ondersteuners bij het waterschap. Jullie vervangen elkaar namelijk bij vakantie en ziekte.

Dit krijg je ervoor terug

 • Een flexibele baan met een hoop ruimte om daar zelf invulling aan te geven. Op basis van vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Want dat is hoe we werken.
 • Je kunt rekenen op een goed salaris - afhankelijk van je ervaring maximaal 3.215 euro per maand (schaal 7) bij 36 uur - en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals pensioenopbouw.
 • Naast je salaris krijg je een individueel keuzebudget van 21 procent van je jaarsalaris. Dat geld kun je vrij besteden, bijvoorbeeld aan extra verlofdagen of als aanvulling op je salaris.
 • We zoeken iemand voor 24 uur per week. We bieden je in eerste instantie een dienstverband voor de periode van een jaar. Als we het na dat jaar nog steeds kunnen vinden samen, dan krijg je een contract voor onbepaalde tijd.
 • Bij ons waterschap zijn we gewend (deels) plaats- en tijdonafhankelijk te werken. Om dat goed te kunnen doen liggen een laptop en telefoon voor je klaar. We hebben – zeker nu we veel meer vanuit huis werken – oog voor jouw fysieke en mentale gezondheid. Voor het inrichten van een ergonomische thuiswerkplek zijn (financiële) middelen beschikbaar.
 • Werken bij ons betekent vooruitdenken. Dat geldt ook voor jouw ontwikkeling. Talent, kwaliteit en ambitie staan bij ons centraal. Met aandacht voor een juiste balans tussen werken en leven. Je kunt rekenen op een persoonlijk budget voor opleiding en ontwikkeling.
 • Als je niet thuiswerkt, dan ontmoeten we elkaar in ons waterschapshuis in Lelystad. Centraal gelegen en gemakkelijk te bereiken vanuit alle hoeken van het land.
 • Omdat we duurzame mobiliteit stimuleren, vergoeden we de kosten als je reist met het openbaar vervoer (laagste tarief/tweede klasse). Kom je met eigen vervoer, dan is de reiskostenvergoeding 0,19 cent per kilometer.

Geïnteresseerd? Zo kun je solliciteren

Herken je jezelf in deze vacature? Dan maken we graag kennis! Laat via de solliciteerbutton je cv en motivatie achter. Reageren kan tot en met 3 oktober. Liever eerst meer informatie over de functie en/of de procedure? Neem dan contact op met David de Vries via 06 1132 4060. De sollicitatiegesprekken zijn op 11 oktober. Afhankelijk van de coronamaatregelen zijn die online (via MS Teams) of in ons waterschapshuis in Lelystad.


Wij Zuiderzeelanders zijn allemaal anders, we hebben een eigen talent en een unieke achtergrond. Maar er is één ding dat ons bindt en ons beweegt: water. We geloven bij Waterschap Zuiderzeeland dat de kracht van samen diversiteit is; dat we als organisatie vooruitkomen door samen te werken. We bieden iedereen gelijke kansen. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, wie je liefhebt en of je wel of geen arbeidsbeperking hebt. Of je nu al bij ons werkt en solliciteert of nadenkt over een baan bij ons waterschap, uitgangspunt is dat we gaan voor de juiste collega op de juiste plek. Bij Waterschap Zuiderzeeland ben je welkom. Iedereen is uitgenodigd om te solliciteren!


Wij werken niet met wervings- en selectiebureaus voor de invulling van deze vacature.

Direct solliciteren op deze functie