Lelystad  | maximaal € 5.095,- bruto per maand bij 36 uur | 36 uur  
20% flexibel arbeidsvoorwaardenbudget | flexibele werktijden

Direct solliciteren op de vacature

In ons beheergebied wonen en werken we met ruim 400.000 mensen op de bodem van de vroegere Zuiderzee, gemiddeld 5 meter onder de zeespiegel. Dat is niet vanzelfsprekend. Bij Waterschap Zuiderzeeland zorgen we er voor dat onze dijken – 251 kilometer in totaal - doen wat ze moeten doen: het water tegenhouden. Daarom moeten ze sterk zijn en blijven. Zodat inwoners droge voeten houden. En hun kinderen en kleinkinderen ook. We zoeken een specialist waterveiligheid die ons daarbij gaat helpen.

Waar jij aan bijdraagt

Als specialist waterveiligheid werk jij in de volle breedte aan de waterveiligheid en veilige keringen in ons beheergebied. Dat betekent dat je Waterschap Zuiderzeeland helpt bij het in stand houden van de keringen. Jij weet daar namelijk alles van! Je beoordeelt keringen en geeft technische adviezen als keringen onderdeel zijn binnen een ruimtelijk project of als er een vergunningsaanvraag binnenkomt. Je kunt zelf uit de voeten met het beoordelingsinstrumentarium WBI. Zelfstandig formuleer en begeleid je opdrachten aan adviesbureaus. Je denkt mee over het organiseren van de zorgplicht, de doorontwikkeling van beleid en het actualiseren van leggers. Bij ons zit je niet de hele dag achter je computer berekeningen te maken. Natuurlijk heb je ook een mening over maatschappelijk thema’s als biodiversiteit, energie op dijken (zoals zonnepanelen) en de mogelijkheden van medegebruik van keringen. Want als waterschap worden we meer en meer gevraagd in dat soort thema’s mee te denken.

Jouw profiel

 • Mensen om je heen ervaren jou als een open persoon.
 • Je kunt goed samenwerken en je beseft dat samen optrekken een belangrijke voorwaarde is om doelstellingen te behalen.
 • Jij gaat voor resultaat en weet anderen te enthousiasmeren met je mee te doen.
 • Je hebt een hbo- of wo-opleiding op het gebied van geotechniek, fysische geografie, civiele techniek of iets vergelijkbaars.
 • Je werkt nu al in de waterveiligheid en bent toe aan een nieuwe uitdaging of je hebt de ambitie om aan de slag te gaan in de waterveiligheid. In beide gevallen nodigen we je van harte uit om te solliciteren. We hebben de ruimte om de inhoud van je werkzaamheden aan te laten sluiten bij je ervaring.
 • Je bent een rekenwonder en zet alles opzij voor heldere en betrouwbare berekeningen. Maar je kunt je werk en adviezen ook helder toelichten.
 • Jij houdt focus, maar kan als het moet ook snel schaken en je werk in groter perspectief bekijken. Communicatief ben je namelijk vaardig.
 • Mensen zowel binnen als buiten Zuiderzeeland weten wat ze aan je hebben, je bent duidelijk en verliest onze watertaken daarbij nooit uit het oog.
 • Het maakt niet zoveel uit wie je voor je hebt, jij kunt op alle (politieke, bestuurlijke) niveaus kennis delen.

Hier ga je werken

Werk je bij Waterschap Zuiderzeeland, dan werk je op de bodem van de vroegere Zuiderzee. In een omgeving die voortdurend verandert - maatschappelijk, wettelijk én klimatologisch. Dat maakt jouw werk en dat van je collega’s verrassend veelzijdig en behoorlijk uitdagend.

Je gaat werken op de afdeling Ontwikkeling, Advies en Regie (OAR). Samen met zes enthousiaste collega’s werk je aan de waterveiligheid. In dit programma werken collega’s van verschillende teams actief aan waterveiligheid. Deze
samenwerking stimuleert kennisoverdracht en zorgt voor nieuwe informatiestromen in de
waterveiligheidsketen.

Dit krijg je ervoor terug

 • Een flexibele baan met een hoop ruimte om daar zelf invulling aan te geven. Op basis van vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Want dat is hoe we werken.
 • Je kunt rekenen op een goed salaris - afhankelijk van je ervaring maximaal 5.095 euro per maand (schaal 11) bij 36 uur - en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.
 • Naast je salaris krijg je een individueel keuzebudget van 20 procent van je jaarsalaris. Dat geld kun je vrij besteden, bijvoorbeeld aan extra verlofdagen of als aanvulling op je salaris.
 • We bieden je in eerste instantie een dienstverband voor de periode van een jaar. Als we het na dat jaar nog steeds kunnen vinden samen, dan krijg je een contract voor onbepaalde tijd.
 • Bij ons waterschap zijn we gewend (deels) plaats- en tijdonafhankelijk te werken. Om dat goed te kunnen doen liggen een laptop en telefoon voor je klaar. We hebben – zeker nu we veel meer vanuit huis werken – oog voor de fysieke en mentale gezondheid van onze medewerkers. Voor het inrichten van een ergonomische thuiswerkplek zijn (financiële) middelen beschikbaar.
 • Werken bij ons betekent vooruitdenken. Dat geldt ook voor jouw ontwikkeling. Talent, kwaliteit en ambitie staan bij ons centraal. Met aandacht voor een juiste balans tussen werken en leven. Je kunt rekenen op een persoonlijk budget voor opleiding en ontwikkeling.
 • Als je niet thuiswerkt, dan werk je vanuit ons waterschapshuis in Lelystad. Centraal gelegen en gemakkelijk te bereiken vanuit alle hoeken van het land.
 • Omdat we duurzame mobiliteit stimuleren, vergoeden we de kosten als je reist met het openbaar vervoer (laagste tarief/tweede klasse). Kom je met eigen vervoer, dan bedraagt de reiskostenvergoeding 0,19 cent per kilometer.

Geïnteresseerd?

Herken je jezelf in deze vacature? Dan maken we graag kennis! Laat via de solliciteerbutton je CV en motivatie achter. Dat kan tot 26 april 2021. Liever eerst meer informatie over de functie en/of de procedure? Neem dan contact op met David Jan Smeenge, specialist waterveiligheid, via 0611324053. De sollicitatiegesprekken zijn op maandag 3 mei 2021. We zijn benieuwd wat je allemaal in huis hebt, een professioneel en objectief assessment kan daarom deel uitmaken van de procedure.

Wij Zuiderzeelanders zijn allemaal anders, we hebben een eigen talent en een unieke achtergrond. Maar er is één ding dat ons bindt en ons beweegt: water. We geloven bij Waterschap Zuiderzeeland dat de kracht van samen diversiteit is; dat we als organisatie vooruitkomen door samen te werken. We bieden iedereen gelijke kansen. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, wie je liefhebt en of je wel of geen arbeidsbeperking hebt. Bij Waterschap Zuiderzeeland ben je welkom. Iedereen is uitgenodigd om te solliciteren!

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Direct solliciteren op deze functie