Lelystad | maximaal € 3.974,- bruto per maand bij 36 uur | 36 uur | 

20% flexibel arbeidsvoorwaardenbudget | flexibele werktijden

Direct solliciteren op de vacature

Bij Waterschap Zuiderzeeland staan we voor duurzame ontwikkeling en beheer van ons regionale water. Daarbij kunnen we niet zonder informatie en digitale technologie. Onze technische besturing met automatisering van gemalen, zuiveringen en peilbeheer gaat steeds verder. De wereld van de digitale dienstverlening is volop in ontwikkeling. Nieuwe mogelijkheden als digitaal vergaderen, drones en smart sensoren veranderen ons dagelijks werk voortdurend. We zoeken een systeembeheerder die er voor zorgt dat onze systemen altijd up-to-date zijn en optimaal functioneren.

Waar jij aan bijdraagt

Jij zorgt er voor dat de ICT-infrastructuur van Zuiderzeeland stabiel blijft draaien. En dat het altijd actueel is; bijgewerkt naar de laatste standaarden. Dat doe je samen met twee collega’s. Bij ons waterschap maken we de komende periode de overstap naar een omgeving die grotendeels in de cloud draait. Voor jouw werk betekent dit naast het beheer van de on-premise omgevingen, ook het beheer van de cloud omgeving. Inclusief het voeren van regie over een externe beheer partij. In deze functie bied jij derdelijns gebruikersondersteuning en beheer je het database cluster (MS-SQL), de Intune omgeving, de Azure omgeving en Windows 2016 e.v.

Jouw profiel

 • Je hebt technische kennis, maar je bent óók een adviseur.
 • Je hebt oog voor de klant en bent sociaal. Je kunt daarom goed aansluiten bij de business en bent een fijne samenwerkingspartner. Ook voor collega’s die van jouw vakgebied geen kaas gegeten hebben.
 • Je hebt hbo werk- en denkniveau, met bij voorkeur een opleiding bedrijfskundige informatica.
 • Kennis van/of ervaring met ITIL, Active directory en Azure Active directory zou fijn zijn.
 • Je bent kwaliteitsgericht en kan snel problemen analyseren. Naast goed samenwerken ben je ook goed in staat om je eigen werk goed organiseren.
 • Je communicatieve vaardigheden zijn uitstekend.
 • Je kunt tactisch opereren in een omgeving met veel verschillende krachtenvelden; je bent organisatiesensitief en omgevingsbewust.
 • Je bent klantgericht, deskundig, werkt kostenefficiënt en streeft naar optimale in- en externe samenwerking.

Hier ga je werken

Werk je bij Waterschap Zuiderzeeland, dan werk je op de bodem van de vroegere Zuiderzee. In een omgeving die voortdurend verandert - maatschappelijk, wettelijk én klimatologisch. Dat maakt jouw werk en dat van je collega’s verrassend veelzijdig en behoorlijk uitdagend.

Je gaat werken in het gedreven en vakkundig 10-koppig team (dat nog doorgroeit naar 16 medewerkers): Beheer Infrastructuur en Applicaties (BIA), onderdeel van de afdeling Informatie. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor de technische en functionele ondersteuning van de organisatie op ICT gebied.

Dit krijg je ervoor terug

 • Een flexibele baan met een hoop ruimte om daar zelf invulling aan te geven. Op basis van vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Want dat is hoe we werken.
 • Je kunt rekenen op een goed salaris - afhankelijk van je ervaring maximaal 3.974 euro bruto per maand bij 36 uur (schaal 9) - en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.
 • Naast je salaris krijg je een individueel keuzebudget van 20 procent van je jaarsalaris. Dat geld kun je vrij besteden, bijvoorbeeld aan extra verlofdagen of als aanvulling op je salaris.
 • We bieden je in eerste instantie een dienstverband voor de periode van een jaar. Als we het na dat jaar nog steeds kunnen vinden samen, dan krijg je een contract voor onbepaalde tijd.
 • Bij ons waterschap zijn we gewend (deels) plaats- en tijdonafhankelijk te werken. Om dat goed te kunnen doen liggen een laptop en telefoon voor je klaar. We hebben – zeker nu we veel meer vanuit huis werken – oog voor de fysieke en mentale gezondheid van onze medewerkers. Voor het inrichten van een ergonomische thuiswerkplek zijn (financiële) middelen beschikbaar.
 • Werken bij ons betekent vooruitdenken. Dat geldt ook voor jouw ontwikkeling. Talent, kwaliteit en ambitie staan bij ons centraal. Met aandacht voor een juiste balans tussen werken en leven. Je kunt rekenen op een persoonlijk budget voor opleiding en ontwikkeling.
 • Als je niet thuiswerkt, dan werk je vanuit ons prijswinnende en energieneutrale waterschapshuis in Lelystad. Centraal gelegen en gemakkelijk te bereiken vanuit alle hoeken van het land.

Geïnteresseerd?

Herken je jezelf in deze vacature? Dan maken we graag kennis! Laat via de solliciteerbutton je CV en motivatie achter. Dat kan tot en met 5 april. Liever eerst meer informatie over de functie en/of de procedure? Neem dan contact op met Menno van Eijk, teammanager Beheer Infrastructuur en Applicaties, via telefoonnummer 06–21491660. De eerste sollicitatiegesprekken zijn op 9 april en zullen online plaatsvinden (MS Teams).

Wij Zuiderzeelanders zijn allemaal anders, we hebben een eigen talent en een unieke achtergrond. Maar er is één ding dat ons bindt en ons beweegt: water. We geloven bij Waterschap Zuiderzeeland dat de kracht van samen diversiteit is; dat we als organisatie vooruitkomen door samen te werken. We bieden iedereen gelijke kansen. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, wie je liefhebt en of je wel of geen arbeidsbeperking hebt. Of je nu al bij ons werkt en solliciteert of nadenkt over een baan bij ons waterschap, uitgangspunt is dat we gaan voor de juiste collega op de juiste plek. Bij Waterschap Zuiderzeeland ben je welkom. Iedereen is uitgenodigd om te solliciteren!

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Direct solliciteren op deze functie