Lelystad, gemalen Zuid-Oost Flevoland  | maximaal € 3.165,- bruto per maand bij 36 uur | 36 uur  
20% flexibel arbeidsvoorwaardenbudget | flexibele werktijden

Direct solliciteren op de vacature

Om te zorgen voor veilig, voldoende en schoon water hebben we bij Waterschap Zuiderzeeland onder andere gemalen, stuwen, hevels en pompen. Voor het beheer en onderhoud van deze technische installaties zijn wij op zoek naar een technicus die ons daarbij gaat helpen.

Waar jij aan bijdraagt

Bij ons team Gemalen kun jij je technische kennis en ervaring inzetten en er voor zorgen dat de mensen in ons beheergebied veilig kunnen wonen en werken. Als technicus verzorg jij het technisch beheer en onderhoud van installaties die zorgdragen voor de waterhuishouding. Een belangrijke taak die je zowel in teamverband als zelfstandig uitvoert. Ook bedien je het bemalingsproces op basis van de regels en procedures. Zo zorg je bijvoorbeeld voor voldoende water voor de agrariërs en hun gewassen. En bij regen regel jij dat het water wordt afgevoerd. Als het nodig is werk je ook op andere locaties van het waterschap. Bij calamiteiten ben je oproepbaar - ook in het weekend - en los je storingen op of bedien je de gemalen.

Jouw profiel

 • Je hebt een elektrotechnische of mechatronica opleiding op mbo niveau 4;
 • Je specialisme ligt op elektrotechnisch gebied, maar daarnaast heb je affiniteit met besturings-, automatiserings- en regeltechniek en draai je je hand niet om voor werktuigkundige en algemene technische werkzaamheden;
 • Je kunt goed samenwerken en bent een echte verbinder. Dit is voor ons belangrijk omdat je in een klein team werkt;
 • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Jarenlange ervaring is geen must, dat je zin hebt in je werk en het met enthousiasme uitvoert vinden we belangrijker;
 • Je bent leergierig en bereid om cursussen te volgen, zoals NEN 3140 en VCA;
 • Je hebt een rijbewijs B.

Hier ga je werken

Werk je bij Waterschap Zuiderzeeland, dan werk je op de bodem van de vroegere Zuiderzee. In een omgeving die voortdurend verandert - maatschappelijk, wettelijk én klimatologisch. Dat maakt jouw werk en dat van je collega’s verrassend veelzijdig en behoorlijk uitdagend.

Je gaat werken in het team Gemalen - onderdeel van de afdeling Zuiveringen & Gemalen. Een van dé afdelingen waar het allemaal om draait binnen ons waterschap; waar we zorgen voor het zuiveren van afvalwater en droge voeten in de polder. Met onze zeven gemalen regelen we het peilbeheer van de hoofdvaarten. Daarnaast verzorgen we het technisch beheer en onderhoud van ruim honderd andere installaties in de waterhuishouding. Deze installaties staan overal in Zuid en Oost Flevoland, waardoor je soms binnen werkt en soms buiten. Je gaat samenwerken in een team van tien collega’s. Met elkaar hebben we de benodigde kennis en vakmanschap in huis.

Dit krijg je ervoor terug

 • Een flexibele baan met een hoop ruimte om daar zelf invulling aan te geven. Op basis van vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Want dat is hoe we werken.
 • Je kunt rekenen op een goed salaris - afhankelijk van je ervaring maximaal 3.165 euro per maand (exclusief overige toelagen) bij 36 uur per week - en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.
 • Naast je salaris krijg je een individueel keuzebudget van 20 procent van je jaarsalaris. Dat geld kun je vrij besteden, bijvoorbeeld aan extra verlofdagen of als aanvulling op je salaris.
 • We bieden je in eerste instantie een dienstverband voor de periode van een jaar. Als we het na dat jaar nog steeds kunnen vinden samen, dan krijg je een vast contract.
 • Werken bij ons betekent vooruitdenken. Dat geldt ook voor jouw ontwikkeling. Talent, kwaliteit en ambitie staan bij ons centraal. Met aandacht voor een juiste balans tussen werken en leven. Je kunt rekenen op een persoonlijk budget voor opleiding en ontwikkeling.
 • Omdat we duurzame mobiliteit stimuleren, vergoeden we de kosten als je reist met het openbaar vervoer (laagste tarief/tweede klasse). Kom je met eigen vervoer, dan krijg je een reiskostenvergoeding van 0,19 cent per kilometer.

Geïnteresseerd?

Herken je jezelf in deze vacature? Dan maken we graag kennis! Laat ons via een whats-appbericht naar 06-21410300 (Marisca Melis, HR) weten dat je interesse hebt. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Of solliciteer via de solliciteerbutton en upload daar je CV en motivatie.

Liever eerst meer informatie over de functie en/of de procedure? Neem dan contact op met Albertjan Corjanus, teammanager Gemalen, via 06-11324063 of Albert Koffeman, Specialist Gemalen, via 06-11324127.

Wij Zuiderzeelanders zijn allemaal anders, we hebben een eigen talent en een unieke achtergrond. Maar er is één ding dat ons bindt en ons beweegt: water. We geloven bij Waterschap Zuiderzeeland dat de kracht van samen diversiteit is; dat we als organisatie vooruitkomen door samen te werken. We bieden iedereen gelijke kansen. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, wie je liefhebt en of je wel of geen arbeidsbeperking hebt. Of je nu al bij ons werkt en solliciteert of nadenkt over een baan bij ons waterschap, uitgangspunt is dat we gaan voor de juiste collega op de juiste plek. Bij Waterschap Zuiderzeeland ben je welkom. Iedereen is uitgenodigd om te solliciteren!

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Direct solliciteren op deze functie