Midden- en Oost Nederland | € 2.636,- bruto per maand bij 36 uur | 32 uur |

Direct solliciteren op de vacature

Jouw start, onze toekomst. Word trainee bij het waterschap! Het Traineeship Waterkracht is een collectieve samenwerking van vijf waterschappen in het midden en oosten van het land: Zuiderzeeland in Lelystad, Drents Overijsselse Delta in Zwolle, Rijn en IJssel in Doetinchem, Vallei en Veluwe in Apeldoorn en Vechtstromen in Almelo. Vanaf 1 januari 2022 kom je als trainee 2 keer een periode van 12 maanden te werken bij één van de deelnemende waterschappen. Het traineeship biedt je zowel inhoudelijke verdieping als volop ruimte voor persoonlijke groei.

Waar jij aan bijdraagt

Als trainee ga je aan de slag binnen een van de volgende thema’s:

 • Techniek: Je ondersteunt bijvoorbeeld in verschillende waterprojecten en baggerplannen, het toepassen van nieuwe zuiveringstechnieken of je biedt ondersteuning bij civiel gerichte projecten.
 • Land, Water, Milieu: Je versterkt het waterschap in uitvoeringsprojecten rondom klimaat, zoals het droogteprobleem. Of je ondersteunt bijvoorbeeld bij de invoering van de Kaderrichtlijn Water en het Actieplan Bodem en Water.
 • Energie en Duurzaamheid: Denk aan opdrachten gericht op duurzaam waterbeheer, duurzame energieopwekking en duurzaam grondstofgebruik. Er lopen op dit moment innovatieprojecten waar jij een steentje aan bij kan dragen.
 • Digitale transitie: Je ondersteunt in activiteiten rondom datagedreven werken, waterinformatie, organisatie- en procesverandering, informatieveiligheid en privacy & ethiek.
 • Bedrijfsvoering-ondersteuning: Je richt je op activiteiten op het gebied van personele, bedrijfskundige of financiële vraagstukken.

Aan de verschillende thema’s koppelen we opdrachten. Deze opdrachten maken we bekend tijdens de selectieprocedure.

Hier ga je werken

Je gaat aan de slag bij een van de vijf waterschappen in Lelystad, Zwolle, Doetinchem, Apeldoorn of Almelo. Je start tegelijk met negen andere trainees. Na een jaar wissel je van waterschap. Je werkt in een omgeving die voortdurend verandert - maatschappelijk, wettelijk én klimatologisch. Dat maakt jouw werk en dat van de andere trainees verrassend veelzijdig en behoorlijk uitdagend.

Dit krijg je er voor terug

 • Een startsalaris van € 2.636,- (schaal 9, 32 uur per week). Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB) van 21% bovenop je brutosalaris wat je bijvoorbeeld kunt inzetten voor het kopen van extra verlof.
 • Je hebt eens in de 2 weken een dag die je besteedt aan trainingen. Deze trainingen dragen bij aan jouw ontwikkeling en volg je in je eigen tijd. Dit doe je samen met de andere trainees.
 • Je krijgt goede begeleiding door een eigen werkbegeleider en een coach. Ook neem je deel aan intervisiebijeenkomsten samen met de andere trainees.
 • Een spetterende start van je carrière; aan het einde van dit traineeship is de kans groter dat jij aan de slag kunt als young professional bij een van de waterschappen.
 • Een thuiswerkvergoeding van €3,- netto per thuiswerkdag en eenmalige vergoeding van maximaal € 850,- om je thuiswerkplek arbotechnisch in te richten.
 • Reiskosten conform cao en het aantal reisdagen. Voor trainingsdagen krijg je een reiskostenvergoeding van €0,19 per km (waarbij het OV de voorkeur heeft).

Jouw profiel

 • Jij hebt een afgeronde hbo/wo opleiding op het gebied van watermanagement, geografie, ecologie, planologie, milieukunde, hydrologie, civiele techniek, informatiekunde, procestechnologie bedrijfskunde of beleid, (technische) bestuurskunde, personele wetenschappen, juridisch of een vergelijkbare studierichting
 • Je hebt maximaal 2 jaar werkervaring. Je kunt ook solliciteren op deze trainee vacature als je nog geen werkervaring hebt en aan het begin staat van jouw carrière!
 • Je gaat voortvarend aan de slag met een leuk project en bent niet bang om zelf op collega’s af te stappen en kritische vragen te stellen.
 • Aangezien jij bij twee verschillende waterschappen aan de slag gaat als trainee, heb jij een flexibele instelling t.o.v. de reisafstand woon-werkverkeer.
 • Daarnaast word jij vrolijk van onderwerpen zoals innovatie en duurzaamheid. Je bent enthousiast en hebt een proactieve instelling.
 • Je gaat bevlogen aan de slag met uitdagende vraagstukken en je herkent jezelf in een leergierige persoonlijkheid.
 • Je volgt daarnaast trainingen met andere trainees en je vindt het leuk om met elkaar de samenwerking op te zoeken en ervaringen met elkaar te delen.

Geïnteresseerd?

Ben jij enthousiast over dit traineeship en wil jij graag bij de waterschappen komen werken? Reageren kan tot 1 oktober 2021 door ons jouw CV en motivatiebrief toe te sturen. Geef in jouw motivatie ook vooral aan welke thema’s jou interessant en passend lijken. In de week van 11 oktober ontvang jij bericht van ons of je mee mag doen aan onze selectiedag op 27 oktober 2021.

Twijfel je nog? We organiseren op dinsdag 31 augustus een drive-thru in Zwolle en Apeldoorn. Je komt daar meer te weten over het traineeship. Houd de website van Waterkracht met informatie over  in de gaten voor meer info.

Heb je nu al vagen? Neem dan contact op met Joyce Reimink of Anouk van Huissteden van de unit P&O van Waterschap Rijn en IJssel. Je kunt een app bericht sturen naar 06-11 58 04 59.

Voor meer informatie over dit traineeship, kijk ook op www.wrij.nl/trainee

Direct solliciteren op deze functie