Bij Stad & Natuur op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere is het ‘vette shit’ deze zomervakantie. De hele periode staat namelijk in het teken van POEP! Poep is namelijk ontzettend veelzijdig en van poep kun je enorm veel leren, zowel van mens als dier. Waterschap Zuiderzeeland is samenwerkingspartner van Stad & Natuur Almere. Op de tentoonstelling delen we onze kennis en materialen met het publiek.

Elke donderdag is er een workshop

Kom elke donderdagmiddag tussen 12.00 en 16.00 uur naar de Kemphaan voor een leerzame workshop, een speurtocht of ontdek alles over poep in het vette shit laboratorium. Op zondag 22 augustus sluit Stad & Natuur de vette shit zomervakantie af met een heus zomerfestival rond dit thema!

Leer meer in het Vette shit laboratorium

Naast de workshops is op donderdagmiddag ook het ‘Vette shit laboratorium’ geopend. Leer over dieren- en mensenpoep, maar ook over waar de poep heengaat als u het door het toilet spoelt. Als kers op de taart kunt u van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur op eigen gelegenheid een speurtocht doen.

De Vette shit lessen zijn goed bezocht

Van juni tot de zomervakantie ontving Stad & Natuur schoolklassen voor de les Vette shit. De lessen werden goed bezocht. In totaal namen 550 leerlingen deel. Nu is de tentoonstelling geopend voor gezinnen en andere geïnteresseerden.

Deelnemen is eenvoudig

De workshops reserveert u via de website Stad en Natuur. Het vette shit laboratorium is gratis te bezoeken op donderdagmiddag van 12.00 tot 16.00 uur en de speurtocht koopt u bij de receptie van Stad & Natuur voor €1,50 aan Kemphaanstraat 1.