Als waterschap zorgen wij voor schoon en voldoende water. Maar wist u dat u daar zelf ook een steentje aan kan bijdragen? We hebben al onze tips voor u verzameld.

Zuivere doorspoelers

Dagelijks spoelen we per persoon zo’n 35 liter water door de wc of het afvoerputje. Maar helaas spoelen we ook dingen door die niet in de wc thuishoren. Zoals vochtige doekjes, maandverband, tampons en condooms. Wilt u het graag goed doen, maar weet u niet precies hoe? Lees dan verder, want wij leggen het graag uit.

Bekijk wat u mag doorspoelen en wat niet

Gezonde slootwerkers

We houden het water in de sloten en vaarten graag schoon. Dat is beter voor de waterplanten- en dieren en ook veiliger voor onszelf. Wist u bijvoorbeeld dat er blauwalg kan ontstaan als u eendjes brood voert? Met deze tips weet u precies hoe u bijdraagt aan schoon slootwater.

Help mee het water schoon te houden

Groene tuinwerkers

Lange droge periodes en hevige regenval wisselen elkaar steeds water af. Hoe zorgt u voor een groene, duurzame tuin, zonder dat u veel water uit de kraan hoeft te halen? Of dat uw tuin onder water komt te staan? Wij hebben alle tips voor u verzameld. 

Dit zijn onze tuintips

Sterke dijkwerkers

In Flevoland is er maar liefst 251 kilometer aan dijken die ons beschermen tegen het water. Onze dijkopzichters onderhouden de dijken zodat ze sterk blijven. Maar ook u kunt een handje meehelpen. Benieuwd hoe? Dit zijn onze tips.

Kijk wat u zelf kunt doen voor sterke dijken

Heeft u gevonden wat u zocht?