Waterpeil in gestuwd gebied

Gaat u oppervlaktewater uit een gestuwd gebied onttrekken voor beregening van uw landbouwgewassen? U bent dan verplicht om water vanuit het lager gelegen gebied over de stuw te pompen. Hiermee zorgt u voor een goed waterpeil. 

Stuwen voor voldoende water

Met stuwen zorgen wij ervoor dat het water niet te snel naar het laagste punt stroomt. Hiermee blijft er voldoende water beschikbaar voor agrariërs en andere gebruikers, bijvoorbeeld een natuurterreinbeheerder.

U bent zelf verantwoordelijk voor het waterpeil

Door het onttrekken van oppervlaktewater uit een gestuwd gebied voor beregening van landbouwgewassen, kan het waterpeil snel zakken. U bent zelf verantwoordelijk om het waterpeil op niveau te houden. U doet dit door water vanuit het lager gelegen gebied over de stuw te pompen. Hiermee blijft er voldoende water beschikbaar voor uzelf, eventuele andere gebruikers én voor de planten en dieren.

Onttrekt niet alleen u maar ook één of meerdere collega-agrariërs oppervlaktewater uit hetzelfde gestuwde gebied? Maak dan goede afspraken met elkaar over het pompen van water vanuit het lager gelegen gebied over de stuw.
 

Kaart met gestuwde gebieden

Wilt u weten of uw landbouwpercelen in een gestuwd gebied liggen? Op onze website vindt u een kaart met daarop de gestuwde gebieden (oranje kleur).

Ontvang het agrarisch nieuws in uw inbox

Altijd als eerste op de hoogte?
Meld u aan en ontvang ons agrarisch nieuws automatisch in uw mailbox!

Schrijf u in

Heeft u gevonden wat u zocht?