Op 28 november nam Waterschap Zuiderzeeland het predicaat Buitengewone Werkgever in ontvangst. Zuiderzeeland is hiermee officieel toegetreden tot de groep van ruim 300 werkgevers die samenwerken met de organisatie WerkCorporatie om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de Noordoostpolder, passende banen aan te bieden.  

Een werkplek waar gekeken wordt naar talenten en mogelijkheden 

Het predicaat Buitengewone Werkgever houdt in dat een organisatie de deuren openzet voor mensen die het lastig vinden om zelf een baan te vinden. De organisatie investeert in de begeleiding en zij nemen kandidaten op in hun bedrijf. Zij bieden bijvoorbeeld een werkervaringsplaats, creëren een baan of stellen op andere manier hun bedrijf open. Waterschap Zuiderzeeland vindt het belangrijk om een inclusieve werkgever te zijn en is trots om vanaf nu het predicaat Buitengewone Werkgever te mogen voeren.

Secretaris-directeur Wouter Slob: “Het maakt ons niet uit waar je vandaan komt, wie je liefhebt en of je wel of geen arbeidsbeperking hebt. Bij Waterschap Zuiderzeeland kijken we naar het talent van mensen, waar zij goed in zijn en wat bij ze past. Wij geloven dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek verdienen waar zij zich kunnen ontwikkelen, met goede begeleiding. Om dat te bereiken helpt een interne coach mee op de werkplek.”  

Het waterschap heeft extra geld beschikbaar gesteld om een passende plek te vinden of te creëren voor kandidaten uit de banenafspraak. Op dit moment zijn er 7 mensen geplaatst, bieden we een aantal mensen een werkervaringsplaats aan en hebben wij een aantal mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt als vrijwilliger aan het werk bij ons. Er is veel mogelijk. Dat blijkt ook uit de werksituatie van Jelle van Urk. Hij is sinds augustus 2023 locatiebeheerder bij Waterschap Zuiderzeeland. Locatiebeheerders doen allerlei onderhouds- en reparatiewerkzaamheden op onze drie kantoren in Lelystad en Emmeloord.  

Waterschap Zuiderzeeland ontvangt predicaat Buitengewone Werkgever
Zuiderzeelander Jelle van Urk en de interne coach van het waterschap Annette Masselink namen het predicaat in ontvangst.

Meer weten over het waterschap als werkgever? 

Neem dan gerust eens contact op! Dan drinken we samen een kop koffie (of thee of chocolademelk) en kijken we naar de mogelijkheden. Mail of bel dan naar HR-adviseur Esmeralda Heskens via e.heskens@zuiderzeeland.nl of 06-31020579. 

Meer weten over het predicaat Buitengewone Werkgever?

Lees hier meer over de Buitengewone Werkgever(externe link) en de WerkCorporatie(externe link) in de Noordoostpolder.