Derde ‘Verlichte Boerderijen Route’ in Noordoostpolder

Op 9, 10 en 11 en op 16, 17 en 18 december aanstaande kan de derde Verlichte Boerderijen Route Noordoostpolder weer gereden worden. Waterschap Zuiderzeeland heeft vanuit het Dijk & waterfonds financieel bijgedragen aan het routeboekje.

Route

De 35 kilometer lange Lichtroute voert dit jaar door het buitengebied aan de westelijke kant van de Noordoostpolder en start, m.u.v. 9 december, elke dag vanaf 16.00 uur bij de Ducdalf in Espel. Kenmerkend voor dit gebied zijn het uitgestrekte windmolenpark en de bloembollenteelt.

Bijzondere objecten

De route wordt gereden in de donkerste tijd van het jaar. Door ruim tachtig bijzondere objecten (zoals boerderijen) speciaal te belichten wordt de bijzonderheid van deze objecten en de polder benadrukt. Het verhaal van de geschiedenis van de polder, de cultuur van bedrijvigheid, (recente) ontwikkelingen en de problematiek van de polder krijgt hierdoor op een bijzondere manier de aandacht. Dit jaar zijn ook de gemalen IJsvogel en Steven Rippen onderdeel van de route.

De route, het verhaal van de polder en de verhalen achter de verlichte objecten komen samen in het informatie- en routeboekje dat bij de route hoort. Kijk voor meer informatie op http://lichtroutenoordoostpolder.nl/

verlichte boerderij