Nieuwe reeks Wildernis Onder Water met Zuiderzeeland

Afgelopen week is een tweede reeks afleveringen van de succesvolle NPO2 serie Wildernis Onder Water gestart. Komende woensdag 19 december staat de aflevering in het teken van 'Op de bodem van de Zuiderzee'. Hierin komt ook het werk van Waterschap Zuiderzeeland aan bod.

Wildernis onder water

Wildernis Onder Water gunt kijkers een blik onder de waterspiegel. Een wereld die voor ons doorgaans onzichtbaar is. De tweede serie afleveringen neemt ons wederom mee naar de onderwaterwereld, maar laat ook zien welk werk verzet wordt om de waternatuur te verbeteren. Waterbeheerders zijn aan de slag om de waternatuur te herstellen of meer ruimte te geven. Wat levert dat op onder en boven de waterspiegel? In Wildernis Onder Water II is daar volop aandacht voor.

Medewerking van het waterschap

De serie is tot stand gekomen met medewerking en inbreng van heel veel verschillende partijen, waaronder het Dijk & waterfonds van Waterschap Zuiderzeeland. In aflevering 5 op woensdag 19 december om 20.00 uur veel aandacht voor onder meer de geschiedenis van ons beheergebied, de dijkveiligheid met projectmanager Teun Molenaar en dijkopzichter Benjamin Wijma en ottersporen zoeken met natuurvrijwilliger Marijke Verbraaken.

181219 WOW-website
Opname met dijkopzichter Benjamin Wijma