Waar kun je veilig zwemmen in Flevoland

Flevoland heeft veel mooie waterlocaties om in de zomermaanden lekker te zwemmen. Een overzicht van de officiële zwemlocaties in Flevoland vindt u op de landelijke website www.zwemwater.nl. Daarnaast kunt u de zwemwater app downloaden. Met deze app kunt u zien of het water veilig is. Ook geeft de app informatie over onder meer de aanwezigheid van parkeerplekken, horecagelegenheden en over hoe de locatie het beste te bereiken is. Tijdens het zwemwaterseizoen, dat loopt van 1 mei tot en met 30 september, controleert Waterschap Zuiderzeeland iedere twee weken het zwemwater op bacteriën zoals blauwalg.

Wat is Blauwalg

Samenwerking

Zwemwater valt onder de verantwoordelijkheid van Provincie Flevoland. Waterschap Zuiderzeeland controleert de waterkwaliteit van de zwemlocaties binnen de Flevolandse dijken. Rijkswaterstaat controleert de zwemlocaties buiten de dijken. Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek coördineert en controleert in Flevoland alles rondom de officiële zwemlocaties.

Meten van zwemwater

Social media

Almeerderstrand

Volg alle informatie over het zwemwater via de social media kanalen.

Waterkwaliteit

meten doorzicht waterkwaliteit

Iedere twee weken neemt Waterschap Zuiderzeeland een monster van het water bij de officiële zwemlocaties.

Actuele meldingen

Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreken

Het advies is om alleen te zwemmen bij de officiële zwemlocaties, omdat hier tijdens het zwemseizoen de waterkwaliteit wordt gecontroleerd.

Zwemwater app

Icoon Zwemwater App

Download de zwemwaterapp en bekijk de zwemwaterlocaties in Flevoland.