Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

Lees meer over ons cookiebeleid.

Waterverhalen

Het land boven (schoon) water houden: voldoende, veilig en schoon water daar zetten we ons iedere dag voor in. Onze voorouders bedachten het watersysteem. Wij houden dit in stand, samen met jou! De waterverhalen van Waterwerker Thomas bij gemaal Vissering geven je een inzicht in het werk bij het waterschap. Het tuintje van Lieke vertelt haar verhaal over haar tuin.  

Waterwerker

Even peilen

 • Even Peilen ... in Almere - bij inwoner Rasha

  Inwoner Rasha vraagt zich af wat je wel en niét door de wc mag spoelen. Henry van de afvalzuivering laat zien welke bijzondere vondsten ze allemaal tegenkomen bij de zuivering in Zeewolde! Kijk je mee?

 • Even Peilen ... in Marknesse - bij inwoner Ton

  Wist je dat Flevoland eigenlijk één grote badkuip is? Ton uit Marknesse heeft een Bed & Breakfast onder zeeniveau. Hij heeft hier een vraag over aan het waterschap.

Tuintje van nummer 27

 • De tuin van Jan-Willem

  In Lelystad woont Jan-Willem samen met zijn vrouw en twee kinderen. Samen brengen ze veel tijd door in hun tuin. Zij laten zien dat een groene aanpak niet direct onderhoud hoeft te kosten.

  Afbeelding van man op een sedumdak in zijn tuin
 • De Tuin van nr. 27 – Jan Janssen

  Aan het Spectrum 27 in Dronten woont Jan (90). Hij is de laatste 25 jaar van zijn werkende leven boer geweest – geen verrassing dus, dat hij graag buiten is!

 • De tuin van nr. 27 – Theo van Dijk

  Eenmaal in Almere Haven, nooit meer weg. Dat is vanaf het prille begin de ongeschreven regel onder veel inwoners. Theo van Dijk (79) woont al 42 jaar op Kromgouw 27 in het groene stadsdeel met z’n ontelbare hofjes.