Waterschap Zuiderzeeland werkt nauw samen met JINC. Samen zetten wij ons in om kinderen een betere kans op de arbeidsmarkt te bieden.

Veel Nederlandse kinderen groeien op in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen. Daarom strijdt JINC voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Waarin íeder kind kansen krijgt. Om dat te bereiken, helpen zij kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Zo krijgen dankzij JINC jaarlijks meer dan 55.000 basisschool- en vmbo-leerlingen de kans om te groeien.

Bliksemstages

Een vast onderdeel van het JINC-programma zijn de zogeheten bliksemstages.Hierbij worden kleine groepjes kinderen van de basisschool en het vmbo naar bedrijven gestuurd voor een korte, krachtige kennismaking met een aantal beroepen. Daarbij steken ze de handen uit de mouwen: ze doen een ochtend lang ervaring op.

Wilt u met uw klas ook een bliksemstage lopen bij ons waterschap. Geef u dan op via JINC.

Heeft u gevonden wat u zocht?