Als inwoner hebt u spreekrecht bij de openbare vergaderingen van de Algemene Vergadering. Dit moet u dan wel van tevoren aanvragen. Dat kan via deze pagina. Ook de voorwaarden staan hieronder.
Heeft u afvalwater dat u niet via het riool kunt lozen? Dan kunt u aanvragen om het met een vrachtwagen naar een afvalwaterzuiveringsinstallatie te brengen. Dit heet ook wel ‘per as’. Daar zijn voorwaarden en kosten aan verbonden.
Hebben wij een besluit genomen waar u het mee oneens bent? En bent u rechtstreeks betrokken bij het besluit? Dan kunt u bezwaar maken. Op deze pagina leest u hoe u dat doet. En welke voorwaarden er gelden.
Botulisme is meestal niet gevaarlijk voor mensen, maar wel voor dieren. Met name voor vissen en watervogels. Alles wat u moet weten, vindt u op deze pagina.
Ziet u een groot aantal dode watervogels of vissen in het Flevolandse water? Bij meerdere dode watervogels en tientallen dode vissen kunt u dit aan ons melden. Ook kunt u dode dieren op de dijk bij ons melden. Op deze pagina leest u hoe u dat doet.
Wij proberen ons werk zo goed mogelijk te doen. Maar soms kan er iets misgaan. Bent u niet tevreden over ons? Laat het ons dan weten. Samen komen we eruit.
Heeft u een IBA? Op deze pagina leest u wat wij doen, en wat uw verantwoordelijkheid is. Ook vindt u een lijst van de dingen die u niet mag doorspoelen.
Bent u werkzaam in de agrarische sector of inwoner van Flevoland en lid van bijvoorbeeld een dorps-, bewoners- of wijkvereniging?
Wilt u een onderwerp met ons bespreken? Vraag dan een keukentafel- of huiskamergesprek aan.
Heeft u last van wateroverlast, bijvoorbeeld een te hoog of te laag peil? Of heeft u vervuiling van het oppervlakte water, een ingezakte oever of een probleem met een dijk gezien? Meld dit aan Waterschap Zuiderzeeland. Hoe sneller u een melding maakt, hoe sneller een probleem wordt opgelost.
Waterschap Zuiderzeeland beheert veel waterinformatie, zoals kaartmateriaal en meetresultaten. Wilt u een informatievraag stellen? Gebruik dan onderstaand formulier.
Met een Woo-verzoek (Wet open overheid) kunt u ons vragen informatie openbaar te maken. Bijvoorbeeld over iets wat wij gedaan hebben. Of een beslissing die we genomen hebben. Een informatieverzoek doet u als u informatie wilt die alleen voor uzelf belangrijk is. Hier leest u hoe u dat doet.