Virtual Reality tours

Nieuwsgierig hoe een gemaal precies werkt en uitziet? Of hoe onze zuiveringen werken? Met deze VR--tours is het net of je er zelf bij bent. Stap binnen bij gemaal Lovink en leer hoe het gemaal Flevoland droog houdt. En kom alles te weten over onze afvalwaterzuiveringen met een rondleiding door de zuivering in Almere.

VR Tour gemaal Lovink

Flevoland ligt gemiddeld vijf meter onder zeeniveau. Op verschillende manieren loopt deze ‘badkuip’ steeds vol. Denk hierbij aan regen, kwelwater (water dat door de dijken de polder instroomt), maar ook water vanuit de bodem. Om ervoor te zorgen dat de polder droog blijft heeft Flevoland zeven gemalen. Hier zie je gemaal Lovink. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan het gemaal van binnen via de virtuele tour.

Let op: u bekijkt de tour het beste op een groot scherm, zoals een laptop of pc. Of een grote smartphone met het scherm gedraaid.

VR Tour afvalwaterzuivering Almere

Een eeuw geleden ging het afvalwater uit huishoudens nog de sloot in. Gelukkig gaat dat tegenwoordig anders! Het afvalwater dat wegspoelt via afvoerputjes, gootsteen en toilet stroomt via leidingen naar de afvalwaterzuivering. Jaarlijks komen er miljoenen liters afvalwater de zuiveringen binnen. Dit afvalwater zuiveren we en stroomt daarna in de Flevolandse vaarten. In deze virtuele tour zie je hoe wij het water precies zuiveren.

Let op: u bekijkt de tour het beste op een groot scherm, zoals een laptop of pc. Of een grote smartphone met het scherm gedraaid.

Heeft u gevonden wat u zocht?