Begin oktober zijn we gestart met de renovatie van rioolgemaal 182 aan de Eikenlaan in Zeewolde. Het rioolgemaal pompt het rioolwater van de omliggende woonwijk naar de afvalwaterzuivering in Zeewolde (AWZI). Hier wordt vervolgens het afvalwater gezuiverd. Om te garanderen dat het rioolgemaal ook in de toekomst goed werkt, is een renovatie nodig. Tijdens de renovatie vernieuwen we de elektrische en werktuigbouwkundige installatie. De werkzaamheden duren ongeveer twee weken.

Verschillende werkzaamheden voeren we tijdens de renovatie uit

Het rioolgemaal krijgt een nieuwe besturingskast en nieuwe besturingsinstallatie. Daarnaast vervangen we het leidingwerk en de vuilwaterpompen. Tot slot reinigen we de binnenkant van de persleiding. Dit is de leiding waar het afvalwater doorheen loopt. Het reinigen doen we met behulp van een foampig. Een foampig is een zachte flexibele reinigingsprop die onder waterdruk door de persleiding wordt geperst. Aannemer Pannekoek B.V. realiseert de renovatie van het rioolgemaal.

De Winde is voor een deel afgesloten

Dit komt doordat er graafwerkzaamheden nodig zijn. Voor de veiligheid van passanten is het nodig om de weg en het fietspad voor een deel met hekken af te zetten. Passanten kunnen er nog wel langs. We doen er alles aan om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Inwoners kunnen hun toilet blijven doorspoelen

Tijdens de werkzaamheden blijven we het afvalwater uit de wijk afvoeren naar de zuivering. Op een aantal momenten moet het rioolgemaal helemaal uit. Op dat moment voeren we het afvalwater met een tankwagen af.

Meer informatie over het zuiveren van afvalwater.

Heeft u gevonden wat u zocht?