De leukste wateruitjes met kinderen

Kinderen houden van water. Daarom geven we je graag inspiratie voor de leukste wateruitjes in (en buiten) Flevoland. Bewonder bijvoorbeeld indrukwekkende schaalmodellen van de haven van Rotterdam en Bangkok. Laat de kinderen zelf echte dijken en polders aanleggen of de zeilen van een schip hijsen. Dat, en veel meer, is er voor het hele gezin te doen in ons waterrijke (Flevo)land. 

Museum Schokland

Binnen én buiten is er bij het museum op dit avontuurlijke eiland in de Zuiderzee van alles te zien en te beleven. Kinderen kunnen er bijvoorbeeld kennis maken met dieren uit de ijstijd of een paalworm van heel dichtbij bekijken. Blijf je liever buiten? Kom schommelen, klimmen, wroeten in het zand of spelen met water: er is genoeg te beleven.

Plan je bezoek

Kinderen en een opa die samen met een waterpomp spelen

Waterloopbos

In het Waterloopbos in de Noordoostpoler staat het vol met indrukwekkende schaalmodellen van waterwerken. Bewonder er bijvoorbeeld de restanten van de Deltawerken en de havens van Lagos en Bangkok. Je kunt kiezen uit verschillende routes, zoals de havenroute met modellen van de haven van Rotterdam, de Libische oliehaven en de Maasvlakte. Hier heb je gegarandeerd een hele dag plezier.

Bekijk alle routes

Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum is niet alleen ontzettend leuk voor de hele familie, maar ook heel leerzaam! Speel samen met je (groot)ouders oud-Hollandse spelletjes, kruip in de schoolbanken van toen of doe proefjes in het Waterlab! Ook in het binnenmuseum valt er van alles te beleven. Klim op een vissersschip of ga op pad met Marretje de meeuw.

Bekijk alle activiteiten

Batavialand

In Batavialand in Lelystad leren, zien en voelen kinderen spelenderwijs hoe de overzeese handel vroeger ging. Ze besturen zelf een schip en bouwen dijken tegen overstromingen. Ze komen niet alleen alles over de geschiedenis van de Nederlandse wateren te weten; ze kruipen er helemaal in. Een interactieve ervaring voor het hele gezin!

Bekijk alle activiteiten

Ga zelf op pad met onze waterdiertjeskaart

In onze sloten wemelt het van de waterdiertjes. Welke er in de sloot wonen, hangt af van de kwaliteit van het water. Is die goed? Dan zie je veel verschillende diertjes. Dus pak een emmer en een schepnet of een zeef en neem onze waterdiertjeskaart mee. Hoeveel diertjes komen jullie tegen?

Download de waterdiertjeskaart

Maritiem Museum Rotterdam

Spelenderwijs maken kinderen kennis met verschillende schepen, het werk in de haven en hoe producten, zoals hun eigen speelgoed, per schip over de wereld vervoerd worden. Of laat ze in de 'Offshore Experience' meegaan. Ze wanen zicht aan boord van een platform op zee en tot drie kilometer onder water.

Bezoek het Maritiem Museum

Heeft u gevonden wat u zocht?