Bufferstroken: beoordeling type waterlopen

In de Gecombineerde Opgave kon u als agrariër tot en met 17 mei 2024 opmerkingen bij waterlopen (sloten) plaatsen, als u het niet eens bent met het type waterloop. De breedte van bufferstroken is afhankelijk van het waterlooptype. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft bijna 1.200 opmerkingen over waterlooptypen in Flevoland ontvangen. Deze opmerkingen heeft RVO naar Waterschap Zuiderzeeland gestuurd. Wij doen ons best om alle opmerkingen voor 15 augustus 2024 te beoordelen.

Beoordelen van opmerkingen

Wij zijn momenteel bezig met het beoordelen van alle opmerkingen. Dit doen wij vanuit kantoor én in het veld. We kunnen een opmerking toewijzen óf afwijzen. Vaak vinden agrariërs dat een kort of niet droogvallende waterloop of sloot (WVW) een lang droogvallende waterloop of sloot (LDW) is, of een droge waterloop of sloot (DW).

Op 15 augustus moeten wij alle opmerkingen met een oordeel van het waterschap, de zogenoemde beheerdersoordelen, aanleveren bij RVO.
 

Verbeterslag bufferstrokenkaart

RVO gaat alle beoordeelde opmerkingen verwerken en daarmee kunnen zij de bufferstrokenkaart verder verbeteren. Doel is dat de waterlooptypen en daarmee de breedte van bufferstroken op deze kaart zoveel mogelijk overeen gaan komen met de werkelijke situatie in het veld.

Ontvang het agrarisch nieuws in uw inbox

Altijd als eerste op de hoogte?
Meld u aan en ontvang ons agrarisch nieuws automatisch in uw mailbox!

Schrijf u in

Heeft u gevonden wat u zocht?