Controle op maaionderhoud sloten

Schone sloten zijn belangrijk voor een goede afvoer en aanvoer van water in Flevoland. Daarom controleren wij meerdere keren per jaar of sloten zijn gemaaid en schoongemaakt door onderhoudsplichtigen. Dat noemen wij de schouw. In dit artikel leest u op welke data wij de 2e Wateraanvoerschouw en de Najaarschouw uitvoeren.

2e Wateraanvoerschouw in augustus 

Op donderdag 15 augustus 2024 voeren wij in de wateraanvoergebieden in de Noordoostpolder deze schouw uit. Zorg ervoor dat u vóór deze datum het maaionderhoud aan uw wateraanvoersloot/-sloten heeft uitgevoerd. Hiermee kunnen wij voldoende water aanvoeren voor de landbouw, natuur en andere gebruikers. 

Najaarschouw in november

Op maandag 18 november 2024 voeren wij in heel Flevoland deze schouw uit. Zorg ervoor dat u vóór deze datum het maaionderhoud aan uw sloot/sloten heeft uitgevoerd. Dit is belangrijk voor het afvoeren van water in de herfst en winter, om daarmee wateroverlast te voorkomen. Afgelopen herfst en winter is wel duidelijk geworden hoe belangrijk dit is. Bijna alle sloten in Flevoland vallen onder de Najaarschouw.

Schouwkaart en meer informatie

Op onze digitale schouwkaart kunt u alle schouwsloten zien en om welke schouw het gaat. Sommige sloten controleren wij drie keer per jaar op maaionderhoud. Ook vindt u op deze pagina meer informatie over de schouw, zoals een uitleg over het maaionderhoud.

Ontvang het agrarisch nieuws in uw inbox

Altijd als eerste op de hoogte?
Meld u aan en ontvang ons agrarisch nieuws automatisch in uw mailbox!

Schrijf u in

Heeft u gevonden wat u zocht?