Een groep studenten van het MBO college Lelystad mocht laatst plaatsnemen op de stoelen van ons bestuur. Hoe reageren zij op stellingen over duurzaamheid en klimaat? Bijvoorbeeld: inwoners die minder afvalwater produceren, zouden korting moeten krijgen op de belasting die ze betalen. Daar waren de meningen over verdeeld! 

Argumenten en mooie discussies tussen bestuur en studenten 

Onder leiding van dijkgraaf Hetty Klavers ontstonden mooie discussies. Een argument dat genoemd werd bij de stelling ‘minder afvalwater, minder betalen’ was bijvoorbeeld: ‘Als ik minder verbruik, waarom zou ik dan meer betalen?’ De studenten wisten goede en duidelijke argumenten te formuleren. En met aanvullingen van de AV-leden die aanwezig waren ontstonden er mooie discussies.  

Bestuurders waren onder de indruk 

Met deze democratiegame hebben de studenten niet alleen meer inzicht gekregen in de werkzaamheden van het waterschap, maar ze hebben ook kunnen ervaren hoe een Algemene Vergadering verloopt en wat er allemaal bij komt kijken. De bestuurders waren onder de indruk van de kennis en inzet van de studenten. 

Speel ook de gratis democratiegame 

Wil jij jouw studenten ook deze ervaring meegeven? Speel dan de gratis democratiegame met ze. In de game leer je debatteren en onderhandelen.