Werken bij Waterschap Zuiderzeeland

Werken bij Waterschap Zuiderzeeland betekent werken aan schoon en voldoende water. En ervoor zorgen dat mensen in veiligheid kunnen leven, in onze steden en op het platteland. Dat lijkt misschien vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Ons werkgebied bevindt zich namelijk op de bodem van de vroegere Zuiderzee.
 
Daarom zijn we dagelijks direct en indirect bezig met water. Van zuiveringstechnicus tot bestuurder en van dijkopzichter tot adviseur. Wat ons drijft? Dat niet alleen onze generatie droge voeten heeft, maar onze kinderen en kleinkinderen ook.
 
Werken bij Waterschap Zuiderzeeland is verrassend veelzijdig. Niet gek eigenlijk, als je beseft dat we ons werk doen in een omgeving die voortdurend verandert - maatschappelijk, wettelijk én klimatologisch.
 
Natuurlijk: we zijn een bestuurlijke organisatie en van een beetje polderen op z’n tijd schrikken we niet terug. We hebben onze basis op orde en vernieuwen waar kan. Door elkaar veel vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid te geven, bijvoorbeeld.

Werken bij Waterschap Zuiderzeeland betekent vooruitdenken. Vooruitdenken over duurzaamheid, de effecten van klimaatverandering en de kansen van de circulaire economie. En vooruitdenken over je eigen, persoonlijke ontwikkeling. Talent, kwaliteit en ambitie staan bij ons centraal.

Wij zijn Waterschap Zuiderzeeland. Water beweegt ons.

Vacatures

Actuele vacatures

Bekijk hieronder de vacatures die bij Waterschap Zuiderzeeland openstaan. Selecteer een vacature voor meer informatie.

Op zoek naar een stageplek?

Ben je op zoek naar een stageplaats of afstudeeropdracht? Bekijk het aanbod onder de vacatures.

Meer info

Vrijwilliger worden?

Per jaar verzorgt Waterschap Zuiderzeeland bij meer dan 100 basisscholen in Flevoland een Waterles. Deze Waterlessen worden gegeven door een poule van ongeveer veertig vrijwiligers van het waterschap.

Eens in de zoveel tijd worden nieuwe vrijwiligers geworven, hiervoor plaats Zuiderzeeland een advertentie in de krant en plaatst een openstaande vacature op deze site.

Praat en denk mee

Wij hechten veel waarde aan de mening van onze inwoners, lees hier meer over.