Oplettende voorbijgangers zullen zien dat het waterpeil in de Hoge en Lange Vaart in Zuidelijk en Oostelijk Flevoland 10 cm hoger staat. We doen dit zodat agrariërs in deze delen van Flevoland genoeg water van een goede kwaliteit hebben voor het beregenen van hun gewassen. 

(Woon)booteigenaren: houd uw lijnen en bruggen goed in de gaten

Het waterpeil in de Hoge Vaart en Noorderplassen kan verschillen. We vragen daarom mensen met een (woon)boot langs deze wateren de lijnen van hun (woon)boot goed in de gaten te houden. Daarnaast zijn de doorvaarthoogtes bij bijvoorbeeld bruggen lager. Het is verstandig voor booteigenaren om hier rekening mee houden.

Ondanks een nat voorjaar is de bovenste grondlaag droog

In de afgelopen maanden was het erg nat met lokaal af en toe extreem grote buien. In de afgelopen week heeft het helemaal niet geregend. Extreme buien en droogte volgen elkaar snel op. Op dit moment is de ondergrond erg nat en is de bovenste grondlaag is op veel plekken droog. Hierdoor wordt er in Flevoland meer beregend.

Op de hoogte blijven?

We kunnen u per sms op de hoogte gehouden van de veranderende waterstand in de vaarten. U kunt zich voor deze SMS-dienst aanmelden door een e-mail te sturen naar smsmeldingen@zuiderzeeland.nl 

Ook interessant

  • Waterpeil in wateraanvoergebieden

    Wilt u water uit het wateraanvoersysteem gebruiken? Geef dit altijd telefonisch aan de wateraanvoermedewerker door.

  • Droogte

    Ondanks dat we steeds langere periodes van droogte meemaken, pompen we gemiddeld toch meer water uit Flevoland, dan erin.

  • Waterpeil in gestuwde gebieden

    Wilt u water uit een gestuwd gebied gebruiken? Dan bent u zelf verantwoordelijk voor een goed waterpeil. Dat doet u door eerst water uit het lagere deel naar het hogere deel te pompen. Hoe dat precies zit, leest u op deze pagina.