Bereid uw leerlingen voor op een toekomst als bestuurder met onze Democratiegame, ga voor een gastles van een van onze waterwerkers of laat technasiumleerlingen werken aan een echt waterschapsproject. Dat, en nog veel meer bieden wij aan als waterschap, want Nederland heeft altijd mensen nodig die van water weten!

 • Democratiegame

  Bereid jouw leerlingen voor op een toekomst als bestuurder. Met de nieuwe democratiegame kruipen ze in de huid van het bestuur van een waterschap. Ze leren debatteren en onderhandelen, en natuurlijk alles over het beheer van ons water.

 • Werkstukken, projecten of andere opdrachten

  Regelmatig worden wij benaderd door leerlingen die een project doen of werkstuk aan het maken zijn over bijvoorbeeld de rioolwaterzuivering of een gemaal.

 • Gastles op maat

  Wat is er mooier dan iemand die bevlogen vertelt over zijn werk en daarmee gelijk kennis overdraagt en leerlingen weet te inspireren?

 • Technasiumopdrachten

  Bij Waterschap Zuiderzeeland hebben wij regelmatig vraagstukken waar we niet aan toe komen of waarbij we hulp nodig hebben. Deze vraagstukken kunnen interessant zijn als opdracht voor technasiumleerlingen.

 • Hoogwater op het schoolplein

  Hoogwater op het schoolplein is een gratis lespakket om middelbare scholieren (3e klas havo/vwo) aan het denken te zetten over de kwetsbaarheid van Nederland ten aanzien van overstromingen.

 • Waterleerpad

  In Nederland kunnen we niet om water heen. Het is van levensbelang. We moeten er dan ook goed mee omgaan. Tijdens het Waterleerpad maken leerlingen van het voortgezet onderwijs kennis met Waterschap Zuiderzeeland en de rol van water.

Heeft u gevonden wat u zocht?